Koichi Takada Architects - Sydney


News

Koichi Takada Reveals Final Images from Inside The National Museum of Qatar

Designboom

24 April 2019

 

Following the National Museum of Qatar‘s grand opening in March, Koichi Takada Architects presents final photography from inside the museum gift shop and children’s gift shop. the idea behind the interiors designed by the Australian studio intends to complement the exterior ‘desert rose’ concept envisioned by French architect Jean Nouvel. This collection of images showcases the ‘cave-like’ museum shop space that has been created taking direct inspiration from Qatar’s natural ‘Cave of Light’ (Dahl Al Misfir), which can be found in the heart of the country.

The incredible timber walls which dominate the space have been realized using 40,000 pieces of CNC-cut wood. By utilising 3D modelling software to create the curved forms and after carefully assembling all the components together by hand in Doha, the result is an impressively cavernous spatial experience, evoking the organic forms of the cave of light. with this design, Koichi Takada intends to create a space that embraces the culture of Qatar, from being in the narrow lane of a Souq, to the vast expanse of the desert landscape.

 

For the completed article, please visit Designboom.

Share link